Roy Keane ut mot Skottland-kapteinen: –⁠ Det er bare tullprat

Roy Keane kjøper ikke forklaringen til Skottland-kaptein Andy Robertson (30) etter fiaskoen i EM-åpningen.

 Kjære vene, når du spiller på dette nivået må du spille hardt mot dem. Spille ordentlig hardt, aggresivt, og gjøre det på riktig måte. Det er ikke bra å snakke om at de hadde en kampplan. Det er tullprat. Andy Robertson… Du snakker bare tull, sier Keane

For etter et ikke bare sviende, men pinlig 5–1-tap for vertsnasjonen Tyskland i EMs åpningskamp fredag kveld, var det Skottland-kaptein og Liverpool-stjerne Robertson som svarte for fadesen.

Til TV-kanalen ITV uttalte han blant at laget hadde en kampplan. Men han pekte også på hva som gikk galt.

– I den første omgangen gjorde vi alt feil, egentlig. Vi møtte ikke opp, vi var ikke aggressive nok, og vi lot gode spillere ha ballen.

Keane var selv kjent som en knallhard fotballspiller og har selv over 60 landskamper for Irland. En nasjon som sjelden var det antatt beste i sine kamper.

Han er tydelig på at et lag må være aggressivt i møte med et så sterkt lag som Tyskland.

– De visste hva som sto på spill før kampen. Da er det i ettertid ikke bra å si at «vi skal samle oss og være sinte i morgen». Du skal være sint i lang tid. Før kampen snakket de også om å skape historie – men de skaper historie ved å spille så dårlig og svikter både manageren og supporterne.

I Tyskland er naturligvis optimismen enorm etter en knallstart på mesterskapet.

I Skottland innrømmet manager Steve Clarke på sin side at det skuffet seg selv, men ba den skotske fansen som har reist til Tyskland i hopetall om å «beholde troen».