Yamal herjet da Spania knuste Kroatia: –⁠ Ikke fått eksamenssvaret sitt engang

Lamine Yamal (16) markerte seg i sin første EM-kamp. En straffesituasjon skapte kontroverser. Flere mener Spania og Rodri slapp billig unna.

Forventningene til spanjolene har ikke vært skyhøye inn mot dette mesterskapet. De har ikke det samme stjernegalleriet som de har hatt i tidligere, men de har Lamine Yamal.

– Det spanske laget vinner overbevisende over Kroatia, drevet av effektiviteten til Morata, kreativiteten til Fabián Ruiz og gnisten og frekkheten til Lamine Yamal, en 16 år gammel voksen, skriver den spanske avisen Marca.

Men mange mente Spania var heldige. For drøye ti minutter før slutt kom Bruno Petkovic alene med keeper, men bakfra ble han kynisk felt av Rodri. Kroatia fikk et soleklart straffespark, men spanjolen slapp unna rødt kort.

– Her er han heldig! Er det et forsøk på å ta ballen? Utbrøt TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Jeg forventet et rødt kort, Oliver mener han prøver å ta ball. Hadde dommeren gitt rødt, hadde VAR aldri omgjort det, sier Erik Thorstvedt i studio.

På X skriver TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sine tanker om situasjonen:

– Hvis det er et «ærlig forsøk» på å ta ball skal det være gult, men hvis det ikke er det skal det være rødt. Dommerne vurderer det som et «ærlig forsøk» på å ta ball, og derfor blir det ikke endret. Jeg trodde de skulle endre til rødt.

Like før halvtimen var spilt ble Álvaro Morata spilt alene med keeper. Med venstrefoten satte han inn sitt 36. landslagsmål og sørget for å tegne seg på scoringslisten i tredje EM på rad.

Kun noen minutters senere doblet Fabián Ruiz ledelsen med et klassemål. Først tok han en frekk dragning på Luka Modric, deretter dro han seg tilbake over på venstrefoten. Fra 14 meter klinte han ballen i motsatt hjørne.