England får kritikk: –⁠ Helt ubegripelig

Den svenske fotballprofilen Hans Backe har ikke tro på England i EM. Også engelske eksperter har sine tvil foreløpig.

Jeg synes ikke de er bra nok, helt enkelt. At de er favoritter, er for meg helt ubegripelig, sier Backe som ekspert på svensk TV 4.

72-åringen har blant annet trent Molde, Stabæk og FC København.

– Jeg tror det er sjanseløst for England. De kan nå en kvartfinale eller semifinale, men aldri vinne EM. Jeg tror helt enkelt de ikke har det.

England vant åpningskampen i EM 1–0 mot Serbia. Torsdag kl. 18 venter Danmark til nøkkelkamp. Følg kampen i VG Live.

Jamie Carragher, tidligere landslagsspiller og TV-ekspert, er bekymret for bruken av Harry Kane.

«England vinner ikke EM om dette fortsetter», skriver Carragher i en spalte hos The Telegraph, med henvisning til den usynlige omgangen mot Serbia.

Han trekker frem Erling Braut Haaland som en motsetning av Kane. Haaland «trenger» ikke være så involvert i banespillet, bare score målene sine. Mens Kane liker å være mer involvert.

«Med Jude Bellingham og Phil Foden som spilte som 10-ere mot Serbia var de alltid sentralt. Med Trent Alexander-Arnold også der, var det for trafikkert for Kane til å okkupere de rommene», skriver Carragher.

Han mener England må legge mer til rette for at Kane skal få skinne.

«På kort sikt forventer jeg at Southgate vil fortsette med plan fra Serbia-kampen. Men fremover er den eneste måten England kan vinne EM på, gjennom å få mest mulig ut av Kane.

Det har vært ryktet at England-manager Gareth Southgate kan ha vært en kandidat til å ta over Manchester United. Men Erik ten Hag sa på nederlandsk TV at han har fått beskjed om å fortsette.

Som ekspert for NOS, kom ten Hag med denne analysen av Southgates England etter Serbia-seieren.