Danmarks nye midtbanehelt ble «gitt bort» av Solbakken

Med en suser av et langskudd presenterte Morten Hjulmand (24) seg for alvor på den store scenen. Veien dit har vært av det uvanlige slaget.

I 2018 valgte han å forlate FC København allerede som 18-åring, uten å ha debutert på førstelaget.

Da var det Ståle Solbakken som styrte skuten i den danske hovedstadsklubben.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han og agenten hans kom tidlig inn på mitt kontor. Da var han et stykke fra FCK-nivå, så han fikk gå gratis, sa Norges landslagssjef Ståle Solbakken etter 1–3-tapet mot Danmark like før EM.

Hjulmand fortsatte karrieren i Admira Wacker, som ifølge Solbakken var «det dårligste laget i Østerrike». Deretter gikk veien via italienske Lecce, som Solbakken beskriver som «et av de dårligste lagene i Italia».

Jeg hadde noen samtaler med Ståle. De tilbydde også meg en ny kontrakt så jeg kunne bli i FC København, men som ung spiller synes jeg at man skal prioritere spilletid. Jeg ville også prøve et utenlandseventyr, så jeg måtte uansett bort fra København på et tidspunkt, sier Hjulmand til VG.

Det er han glad for i dag, sier han med et smil. Nå er han nemlig seriemester med portugisiske Sporting og fast inventar på den danske midtbanen.

Jeg synes jeg har tatt noen gode skritt i min karriere. De siste seks årene har jeg lært mange forskjellige ting i de ulike oppholdene mine. Det har gjort at jeg har fått en pakke som gjør at jeg kan spille på den øverste hylle i Europa, sier han.

Mot England blåste han inn et langskudd fra rundt 30 meter. Ballen gikk i knallrett linje, før den smalt via stolpen og inn i nettmaskene. Det sørget for ett poeng til Danmark, som har skjebnen i egne hender før siste kamp mot Serbia.