Varga har fått påvist flere brudd i ansiktet

Ungarn kommer med siste nytt om Barnabas Varga (29). Samtidig reagerer lagkamerat kraftig på tiden det tok før Varga fikk hjelp.

«Barnabas Varga fikk flere brudd i ansiktet som følge av kollisjonen i kampen. Han har også pådratt seg en hjernerystelse», heter det.

Den ungarske spissen må mest sannsynlig opereres. Han tilbrakte natt til mandag på sykehus.

Ferencvaros, klubben til Varga, har også kommet med en oppdatering mandag ettermiddag.

– Spissen vår har flere brudd i ansiktet. Det er brudd i både store og små bein, og noen ble også slått ut av ledd. Etter operasjonen trenger han ro i noen dager. Hvis alt går etter planen, kan han dra hjem på onsdag, sier klubblege Gergely Pánics.

Varga skadet seg stygt da han kolliderte med Skottland-keeper Angus Gunn på en dødball i annenomgang i søndagens EM-kamp.

Gunn traff Varga med albuen. Ungareren ble liggende på bakken, samtidig som lagkameratene ropte desperat etter hjelp. Varga ble fraktet av banen på båre.

Sikkerhetspersonell dekket til for situasjonen med tepper.

«Barni» var ikke seg selv etter kollisjonen. Alle var veldig bekymret for ham. Heldigvis har han det bra nå, det er det viktigste. Men han har et brudd i kinnbeinet, så EM er ferdigspilt for hans del selv om vi går videre, sier Ungarn-trener Marco Rossi.

Liverpool-stjernen Dominik Szoboszlai hjalp til med å bære ut båren. Ungarn-profilen er svært kritisk til tiden det tok før Varga fikk hjelp.

Jeg var i sjokk selv. Jeg forsøkte å legge ham i stabilt sideleie, for det er det beste du kan gjøre i situasjoner som dette. Han klarte ikke puste, sier Szoboszlai til Magenta TV.

Han mener legepersonellet burde løpt ut på banen så fort det ble signalisert om hjelp.

– Jeg vet ikke hva protokollen er eller hvordan det fungerer, men hvis våre doktorer sier at vi trenger hjelp umiddelbart, så synes jeg ikke de burde gå bort, sier Ungarn-stjernen.