Mener Højlund må tilpasse seg: –⁠ Han må lære av Haaland

Han har ett mål på de siste 10 landskampene – mot San Marino. Nå får Rasmus Højlund (21) beskjed om å spille på den omstridte måten Erling Braut Haaland gjør i Manchester City.

Det sier Lyngby-trener David Nielsen til VG foran Danmarks skjebnekamp mot Serbia i EM tirsdag kveld.

Med det mener han at Højlund skal være minst mulig involvert i spillet og mest mulig på hugget som spydspiss tett på motstanderforsvaret.

– Han er ikke førstevalget når det gjelder å få ballen. Jonas Wind er fantastisk til å motta den, og Christian Eriksen skal helst ha den. Højlund blir tredjevalg i fremspillene, forklarer Nielsen.

Han er ekspert på dansk TV 2 under EM, pappa til Rosenborg-spiss Noah Holm og var selv en nådeløs angriper i norsk, dansk, tysk og engelsk fotball i spillerdagene.

Et gjentagende tema rundt Erling Braut Haaland er at han er for lite involvert i Manchester City ball-dominante spillestil. Nordmannen har selv påpekt at denne kritikken aldri høres hvis han scorer – og alltid kommer hvis han ikke gjør det.

Senest skjedde det etter de målløse Champions League-kampene mot Real Madrid:

Nielsen snur på det i Danmark og Rasmus Højlunds tilfelle: Han ser helst at Manchester United-spissen bare har 10–12 touch per kamp. Men at to av dem skal brukes til å score to mål.

– Han må lære av det Haaland gjør i Manchester City. Han er vår Haaland, har den samme profilen og må bli enda mer rå i boks. Ikke la seg frustrere, være tålmodig. Han vil være involvert, men han skal holde seg helt vekk! For meg og mine øyne skal han binde opp to stoppere og være klar til å stikke inn bak, mener den tidligere Strømsgodset-treneren.