Belgia-spillerne ble pepet ut av egne fans og raser mot arrangøren

Først kom de forsinket til stadion. Så måtte de nøye seg med 0–0 mot Ukraina og misset gruppeseieren. Da ble Belgia buet ut av egne supportere.

Etter siste gruppespillmatch i Stuttgart var de belgiske spillerne på vei bort for å takke den høylydte belgiske fansen, men stjernespiller Kevin De Bruyne fikk lagkameratene til å snu.

I stedet samlet de seg i en ring midt på banen, der Belgia-sjef Domenico Tedesco tok ordet. EMs nest yngste trener (bak Julian Nagelsmann på Tyskland) ble overrasket over responsen fra tribunen i Stuttgart.

Det var ikke det eneste utenomsportslige belgierne sto i onsdag kveld. For laget kom senere enn de ønsket frem til Stuttgart Arena før kampstart.

– Det var galskap. Etter min mening er det en stor feil fra arrangøren. Vi kjørte til stadion med politieskorte bak bussen. Det var skuffende fra arrangøren, melder Verthongen til journalistene i intervjusonen utenfor garderoben.

Hans stoppermakker Wout Faes – slett ikke ulik tidligere Brasil-forsvarer David Luiz i stil, fakter og hår – vil ikke bruke det som unnskyldning for 0–0-resultatet.

– Vi kom rundt en time før kampen. Politibilen ville ikke la oss passere i trafikken. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Det var synd. Det var ikke en god forberedelse, men det er ikke sånn at du kan gjemme deg bak det, forteller Faes til VG.

Trener Tedesco freste etterpå:

– Det tok en time fra vårt hotell. Det var ingen blålys, og vi stoppet ved hvert eneste trafikklys. Jeg holdt en tale på to minutter. Vi var nødt til å forkorte oppvarmingen. Det er utrolig, helt utrolig, sier Belgia-sjefen som leder landet i sitt første mesterskap.