Her blir han truffet av gjenstand fra tribunen: – Har regnet glass og plastkopper

Marcel Sabitzer tok telling og hadde tydelig vondt under tyrkisk festaften.Det skulle Østerrikes kanskje største stjerne Marcel Sabitzer få smake på.

Borussia Dortmund-spilleren måtte ta telling og hadde tydelig vondt i hodet etter at han ble truffet av en gjenstand som ble kastet fra tribunen.Sabitzer lå nede i over ett minutt med smerter, mens plastkoppene lå strødd rundt han.Samme mann var svært preget etter kampslutt og dekket ansiktet i drakten i skuffelse.

Østerrike-profil går hardt ut mot kasting av gjenstander.– Det er ikke noe man vil se. Det har skjedd ofte i dette mesterskapet. Fansen må huske på å være respektfulle. Det er mye å spille for, og det kan være farlig for oss spillere, sier midtstopper Kevin Danso til NRK.Den østerrikske leiren var preget etter kampslutt og svært skuffet over å ha røket ut for Tyrkia.– Alle i garderoben var veldig lei seg. Vi var veldig skuffet. Alle var skuffet, sier østerikkske Michael Gregoritsch, som scoret Østerrikes mål.

Østerrikerne presset lenge på for utligningen som ville gitt ekstraomganger, og fire minutter på overtid fikk Christoph Baumgartner en enorm mulighet til å sørge for det.

Sju-åtte meter fra mål fikk han til en svært god heading som gikk via bakken og mot det lengste hjørnet. Der fikk imidlertid Tyrkia-keeper Mert Günok på utrolig vis slått ballen unna.

Tyrkia-stjernen Hakan Çalhanoğlu, som for øvrig var suspendert i åttedelsifinalen, var lettet over sin sisteskanse.Dermed vant Tyrkia, og de møter Nederland i kvartfinalen lørdag.For Østerrike og landslagssjef Ralf Rangnick er mesterskapet over, og alpelandet må fortsatt vente på sin første seier i en utslagsrunde i EM eller VM siden verdensmesterskapet i 1954.