Ødegaard om nedturene: –⁠ Vil alltid være i tankene

Arsenal-kapteinen innrømmer at han aldri helt vil komme over tapet av Premier League-tittelen forrige sesong.

Etter den hjerteskjærende avslutningen på sesongen for Arsenal, legger ikke Martin Ødegaard skjul på at det siste han ville var å sitte hjemme mens resten av Europas fotballelite dro til Tyskland.

– Jeg ville være med i EM, og jeg er ganske skuffet over at vi ikke kvalifiserte oss, sier Ødegaard i et intervju med The Guardian.

Samtidig innrømmer Arsenal-kapteinen overfor avisen at han har godt av hvile etter en lang sesong med mange kamper og mye press.

På sesongens siste dag røk ligatrofeet for Arsenal – 20 år etter forrige gang de vant Premier League.

– Jeg hadde virkelig følelsen av at noe spesielt skulle skje. Det tror jeg mange hadde. Det er bare skuffelse når man er så nære og man kan se tittelen der fremme, sier Ødegaard og legger til at han er så stolt av sitt eget lag.

25-åringen dro på ferie til Ibiza med sin EM-klare lagkamerat Kai Havertz etter sesongslutt. Han forteller at det tar tid å pleie skuffelsen:

– Det er vanskelig. Spesielt i begynnelsen. Det tar litt tid å virkelig skru av, men det er viktig å koble seg fra fotballverdenen og ikke tenke så mye. Man tenker mindre på det med tiden, men det vil alltid være i tankene mine.

Nå ser han frem til en ny sesong med et Arsenal-lag han mener har alle muligheter til å kjempe i toppen.