Mot overgang for Heltne Nilsen – reiser til Skottland i kveld

Brann har akseptert et bud på Sivert Heltne Nilsen (32) fra Aberdeen.

Jeg kan bekrefte at Sivert og jeg reiser til Aberdeen i kveld for å snakke med klubben, sier Geir Morten Nilsen, Brann-kapteinens agent og onkel, til VG.

Brann opplyser i en pressemelding at de har godtatt et bud fra Aberdeen. De personlige betingelsene til Heltne Nilsen og en medisinsk helsesjekk gjenstår.

– Vi fikk en henvendelse fra Aberdeen som ønsket å kjøpe Sivert. Vi har etter en totalvurdering valgt å akseptere tilbudet, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

Det var Bergens Tidende og Bergensavisen som først meldte om den mulige overgangen.

Ifølge VGs opplysninger ble Heltne Nilsen-leiren gjort kjent med Aberdeen-interessen for et par uker siden. I etterkant av Glimt-kampen begynte skottene å presse hardere på for en overgang, både mot Brann og Heltne Nilsen.

Det skal være snakk om en lang kontrakt – noe som hele tiden har vært viktig for Heltne Nilsen – og en betydelig bedre lønn enn hva han tjener i Brann.

Aberdeen trenes av svenske Jimmy Thelin. Sivert Heltne Nilsen har tidligere jobbet med treneren i Elfsborg der han spilte fra 2019 til 2021.

Mot Bodø/Glimt ble Brann-kapteinen utvist etter bare ni minutter. Det kan være det siste han gjør som Brann-spiller.

Det norske overgangsvinduet åpner 17. juli. For Brann haster det å finne en erstatter. Denne måneden skal de nemlig ut i kvalik for spill i Conference League.

De går inn i den andre kvalikrunden der de møter Go Ahead Eagles fra Nederland over to oppgjør. Den første kampen spilles 25. juli. VG+ Sport sender begge oppgjørene.