Unggutten hylles etter EM-bragden

Det er ikke bare i Spania at ungguttene briljerer. I England blir Manchester Uniteds Kobbie Mainoo (19) rost opp i skyene.

Jeg synes alle opptredenene hans har vært eksepsjonelle, spesielt når du tar alderen hans i betraktning, sier Gareth Southgate om Kobbie Mainoo etter semifinaleseieren mot Nederland.

Landslagssjefen ledet England til deres andre strake EM-finale og var full av lovord om Manchester United-talentet.

– Vi har egentlig ikke hatt en spiller som ham før nå. Det gjør en stor forskjell når midtbanespillerne dine kan motta ballen mens de er presset og snu så enkelt og komfortabelt.

Også i engelsk presse blir midtbanespilleren dratt frem som kampens store spiller.

The Sun, The Guardian, Sky Sports gir alle Mainoo åtte av ti på børsen etter kampen, og kårer ham til banens beste. Hos BBC får han 7,45 av ti og han får syv av ti av Goal og The Independent også.

I Metro og TalkSport gis Mainoo ni av ti.

Da Mainoo ble byttet ut for Conor Gallagher etter Watkins’ vinnermål, fikk han stående applaus av England-fansen.

Dette var Mainoos åttende kamp for England. Han debuterte først i mars i år. Fem av de åtte kampene har kommet i årets EM.

– Min England-reise har gått fort. Men jeg har bare tatt det dag for dag, kamp etter kamp. Og nå er vi i EM-finalen, sier Manchester United-spilleren.

For ett år siden var det få som kjente til spilleren som på det tidspunktet kun hadde spilt ti minutter i Premier League.

Årets sesong fikk han sitt store gjennombrudd for Manchester United og spilte 24 kamper i Premier League.