Bodø/Glimt svarer etter legekritikk: –⁠ Kunne sikkert vært håndtert annerledes

Bodø/Glimt svarer etter at trener Kjetil Knutsen nektet å ta av Jostein Gundersen etter to hodesmeller mot Sandefjord.

Bodø/Glimt har kommet med en pressemelding etter situasjonen som oppstod i andre omgang lørdag kveld.

Sandefjords faste lege, Frode Grøndahl, kalte Knutsens oppførsel «usmakelig» og «arrogant», og mente at det er uakseptabelt at slike ting skjer.

«Etter kampen i går mot Sandefjord har det vært noe oppmeksomhet rundt potensiell hodeskade på vår spiller – Jostein Gundersen. Bodø/Glimt vil med bakgrunn i undersøkelser i dag få melde at alt er ok med Jostein, og at ingenting tyder på noe hjernerystelse under gårsdagens kamp», skriver klubben.

Klubben skriver videre at de ble anbefalt av Sandefjords lege å ta spilleren av banen etter hodesmellen. Men Gundersen fortsatte kampen. Han ble byttet ut på et senere tidspunkt.

«Kommunikasjonen med Sandefjords lege, i vår tekniske sone (foran innbytterbenken), kunne sikkert vært håndtert annerledes. Det var imidlertid en kompleks situasjon, og det er derfor viktig for våre trenere, medisinske apparat og klubben for øvrig å få understreke at spillernes helse alltid vil ha prioritet», fortsetter Bodø/Glimt.

Serielederen skriver videre at situasjonen i Sandefjord gir verdifull læring og oppmerksomhet rundt prosedyrene ved potensielle hodeskader.

«Noe som vil kunne lede til forbedringer både for Bodø/Glimt selv og norsk fotball forøvrig», skriver klubben.

Det ble hett på sidelinjen da Bodø/Glimts Jostein Gundersen ble liggende nede med en hodeskade i lørdagens kamp mot Sandefjord.

Glimt-trener Kjetil Knutsen nektet å lytte på legens medisinske råd om å ta midtstopperen av banen. Det var Sandefjords vikarlege som gjennomførte kontrollen av Gundersen, da Glimts egen lege ikke var til stede.