United-kjøp kan gi dragkamp om Sørloth: –⁠ Milan rimelig ideelt

Manchester Uniteds spisskjøp Joshua Zirkzee kan starte en domino-effekt der Alexander Sørloth kan få en sentral rolle.

Zirkzee ble bekreftet klar for Manchester United søndag ettermiddag. Han er imidlertid ikke med til Trondheim, der United møter Rosenborg fra klokken 17.00 på VG+ Sport mandag ettermiddag.

Likevel kan selve signeringen ha en påvirkning på Alexander Sørloths fremtid.

Etter 23 mål på 30 kamper i La Liga denne sesongen, soleklar rekord for en norsk mann i Spanias toppdivisjon, gjør at flere klubber i Italia, England og Spania skal følge med på landslagsspilleren.

Etter mitt syn virker Milan rimelig ideelt. Mest fordi utfordreren til «nier-rollen», Luka Jovic, ikke er en klassisk nummer ni og har heller ikke overbevist i sin første sesong for klubben, vurderer Tor-Kristian Karlsen overfor VG.

Den tidligere Monaco-sportsdirektøren og «overgangseksperten» har fått i oppdrag av VG å nøste opp i det som kan bli en overgangssaga rundt Sørloth denne sommeren.

Dominoeffekten kan skje gjennom Nederlands EM-spiller Joshua Zirkzee (23). Han er tidligere blitt linket til Milan, men ble bekreftet klar for Manchester United søndag.

Det kan åpne rom for Sørloth.

Karlsen tror Sørloth vil bli satset på som ubestridt førstevalg om han skulle ta turen til de rød-svarte i Milano. Den franske spissveteranen Olivier Giroud (37) er ferdig på San Siro og reiser til Los Angeles FC i USA.

Også Roma ser Karlsen på som et interessant mål, men med noen ulemper.

– Det gjenstår å se om de kan komme opp med summer som er i nærheten av utkjøpsklausulen. I tillegg har de fortsatt Tammy Abraham i stallen. Sørloth kan fort havne som back-up i konkurranse med ham.

Utkjøpsklausulen til Sørloth ligger på 38 millioner euro. VG erfarer at Villarreal synes denne er lav, og neppe selger under det.