Nordås avgjorde igjen – skjøt Tromsø til 1-0-seier i Finland

(KuPS – Tromsø 0–1) Lasse Nordås ga Tromsø 1-0 i en tøff bortekamp mot finske KuPS i kvalifiseringen til Conference League. Lagene møtes igjen om en uke.

Vinnermålet kom ni minutter etter hvilen i Kuopio. Ruben Yttergård Jenssen la inn i boksen og fant Nordås, som fikk to sjanser til å sette ballen i nettet.

Første forsøk headet han i en motspiller, men returen ble hamret inn i det nærmeste hjørnet. For andre gang på under en uke fikset Nordås borteseier til Tromsø. Søndag falt Strømsgodset med samme siffer.

Håvar Jenssen var også en nøkkelmann bak TIL-suksessen i Finland. Keeperen stoppet alt hjemmelaget kom med, og han ble særlig holdt aktiv i minuttene før scoringen.

Svært lite skjedde i kveldsvarmen før pause. KuPS styrte kampen tungt i jakten på utligningen mot et dyptliggende Tromsø-lag.

Returkampen spilles på Romssa arena torsdag neste uke. Med sammenlagtseier møter TIL enten skotske Kilmarnock eller Cercle Brugge fra Belgia i 3. kvalifiseringsrunde. Disse oppgjørene spilles 8. og 15. august.