Bård Finne endte måltørken – Europa-reisen fortsetter for Brann

(Brann – Go Ahead Eagles 2–1, Silkeborg – Molde 3–2, 4–5 sammenlagt) Endelig kunne Bård Finne skrive navnet sitt i målprotokollen igjen. Molde fullbyrdet norsk festkveld i Europa.

Med 0–0 etter det første oppgjøret mot nederlandske Go Ahead Eagles, var alle muligheter åpne for Brann i returmøtet.

Men det måtte en tidlig kalddusj til før bergenserne våknet. Allerede etter drøyt ett minutt havnet de under.

Da sank alvoret inn i Bergen. Med sitt første mål på ni kamper for Bård Finne og en stor og sterk Fredrik Pallesen Knudsen på hjørnespark, snudde Brann kampen til 2–1 og sikret avansement i Conference League.

– Det er bare spinnvilt. Det er ett eller annet med Europa-kampene som gjør at vi får en ekstra gnist. Det er ufattelig deilig, sier Pallesen Knudsen til VG.

Vi er glad for at vi er videre. Så må vi mange knepp opp i prestasjon. Vi har en stor jobb foran oss, sier Brann-trener Eirik Horneland.

I tredje runde møter Brann St. Mirren fra Skottland.

Lykkekveld ble det også for Molde, som er klare for tredje kvalifiseringsrunde i Europa League etter å ha slått Silkeborg 5–4 sammenlagt.

Molde virket til tider vaklete i Danmark og tapte kampen 2–3, men 3–1-seieren forrige uke gjorde at det rakk.

Mye av det skal de takke VAR. For med et kvarter igjen trodde Ramazan Orazov at han hadde utlignet sammenlagt da han banket inn 3–1, men VAR grep inn og annullerte scoringen for en offside i forkant.

Det gikk fra vondt til VAR for Orazov. Bare et par minutter senere grisetaklet han Emil Breivik. Først fikk han gult kort, men VAR grep nok en gang inn og ga ham rødt kort.