Bodø/Glimt med råsterk seier mot polsk seriemester: –⁠ Imponerende

(Jagiellonia Bialystok – Bodø/Glimt 0–1) Bodø/Glimt tok førersetet på veien mot Champions League-playoff.

Bortebane i Europa mot den polske seriemesteren, med 63 prosent ballbesittelse mot et lag som skal være dominerende hjemme. Det er rett og slett imponerende.

Det er tidligere Glimt-spiller Vegard Leikvoll Mobergs dom over kampen.

Den polske regjerende seriemesteren Jagiellonia bet fra seg i første omgang, men like etter pause kom kalddusjen.

Jens Petter Hauge sendte oppmøtte bortefansene i ekstase etter pause da han sto bak Glimts første mål for kvelden – med hjelp fra Jagiellonias Adrian Dieguez.

Dette er en kamp som offensivt har handlet mye om Jens Petter Hauge. Det er fullt, fullt fortjent at Glimt leder, sier VG-kommentator Vegard Aulstad.

Men da Brede Moe pirket inn kveldens andre scoring, så det ut som at det første oppgjøret var så godt som punktert. Så brøt VAR inn.

En liten dytt i ryggen på Michal Sacek fra Sondre Brunstad Fet var nok til at dommer annullerte scoringen.

– Jeg skjønte at han kom til å sjekke det, men jeg håpte han klarte å se gjennom hvor lite kontakt der var. Men det så han ikke, sier Sondre Brunstad Fet til VG etter kampen.

Vertenes forsvarer Michal Sacek fikk en dytt i ryggen av gjestenes Sondre Brunstad Fet, og falt i bakken. Det mente VAR-dommer Harm Osmers skulle ses på. Og annullert ble den.

Et skår i gleden ble det da Brede Moe måtte ut med en skade i andre omgang. Ulrik Saltnes ble byttet ut i pause.