Brann rotet bort seieren etter kontroversiell avgjørelse

(St. Mirren – Brann 1–1) Da Brann kastet ballen ut av spill like før slutt forventet de å få den tilbake fra skottene. Istedenfor kjempet St. Mirren til seg en corner og scoret.

Hadde dette vært Brann, hadde jeg vært rasende, sier daglig leder i Brann Christian Kalvenes til pressen etter kampslutt.

Det han reagerte på er måten St. Mirren fikk corneren som reddet uavgjort for hjemmelaget.

For, etter 87 minutter satte Branns Ole Blomberg seg ned med krampe. Keeper Dyngeland velger å kaste ut ballen til kast, slik at Brann får byttet ut kantspilleren.

Her forventet Kalvenes at det skotske laget skulle spille tilbake ballen. De valgte derimot å kaste langt, og kastet resulterte i corneren som ga St. Mirren-scoringen.

– Jeg hadde ikke forventet dette i Skottland. Det er jo ikke ulovlig å gjøre det, men det (fair play) må sitte i ryggmargen, sier Kalvenes.

Også flere Brann-spillere reagerte på dette, og bildene viste at de var tydelig frustrerte på motspillerne sine.

Det er fint vi har en kamp på torsdag neste uke til å revansjere oss, sier Brann-kaptein Fredrik Pallesen Knudsen til VG om situasjonen.

Etter kampslutt var Eirik Horneland også tydelig misfornøyd med St. Mirren-trener Stephen Robinson. Han gikk siden bort for å prate med dommerne.

Brann-treneren ønsker å fokusere på kampen.

– Jeg synes det er en bra bortekamp, vi kontrollerer kampen og de har ingen målsjanser utenom den scoringen. Vi er klart bedre enn dem sier Eirik Horneland til VG etter kampen.

St. Mirren spilte som spådd på forhånd fysisk fotball. Og skapte det de hadde av sjanser på dødballer og lange kast.