City-stjernen Bernardo Silva lovpriser Bobb: –⁠ Beundrer ham så mye

Oscar Bobb (21) har tilsynelatende gjort sterkt inntrykk på sin ni år eldre lagkamerat.

Jeg synes ikke det er i sommer han er blitt bedre!

Bernardo Silva er ikke med på VGs premissi dette spørsmålet: «Hva synes du om fremgangen Bobb har hatt i sommer?»

21-åringen fra Tåsen ble kåret til banens beste i Community Shield-kampen mot Manchester United lørdag og har herjet i sesongoppkjøringen. «Fantastisk», er trener Guardiolas dom over Bobbs herjinger i USA i sommer og i generalprøven.

Han hylles av trenere og medspillere, og flere City-kjennere her på Wembley tror nå Bobb står foran sitt virkelig store gjennombrudd.

– Han er den samme som før. Uheldigvis for ham, fikk han ikke så mange minutter som han ønsket forrige sesong. Hvis dere hadde sett ham på trening, hadde dere sett hvilket nivå han har inne, sier Silva, og fortsetter sin uforbeholdne hyllest av Bobb:

– Han er en utrolig spiller som fortjener hvert minutt han får. Jeg beundrer ham så mye for måten han trener på, intensiteten og gleden han spiller med. Han fortjener alt det han får nå, sier Bernardo Silva til VG.

Det sier trener Pep Guardiola på pressekonferansen sin etter seieren.

– Han er god i siste tredjedel, men vi vil ha mer. Han er litt passiv. Men han har noe unikt. Han stopper, holder i ballen og så går han. Det er utrolig å se på, de første vendingene. Det er en unik kvalitet han har, sier Guardiola.

Også sjefen trekker frem arbeidsmoralen til 21-åringen fra Tåsen.

På mange måter er Bobb i litt lik situasjon som Cole Palmer var i fjor. Også han herjet i Community Shield-finalen for City, men valgte å dra til Chelsea for å få mer spilletid.