Får krass kritikk: «Mislykket start på megaprosjektet»

Uavgjort mot Mallorca med et stjernegalleri uten like går ikke ubemerket hen i Spania.

«Det er en mislykket lansering av det som muligens er Real Madrids mest luksuriøse prosjekt det siste tiåret», skriver Marca i artikkelen som har overskriften «Mislykket start på megaprosjektet».

På samme måte som David Beckham, fikk også Kylian Mbappé en tung La Liga-debut borte mot Mallorca på Son Moix stadion. Han gikk målløst av banen i det som endte i poengdeling.

«Madrid-spissen imponerte mot Atalanta, men skuffet mot Mallorca», skriver avisen videre.

Det var et stjernespekket lag som startet La Liga-sesongen borte mot Mallorca. Med både Mbappé, Vincius Jr, Rodrygo og Jude Bellingham på banen forventet nok flere et fyrverkeri av en kamp.

Derimot var det kun Rodrygo som fant veien til nettmasken for Real Madrids del. I andre omgang scoret Vedat Muriqi for hjemmelaget, før Madrids Mendy fikk rødt kort like før slutt.

«Et fryktelig Madrid, uten et spillsystem, gjennomsyret av berømmelse og arroganse, kunne ha tapt mot Mallorca. Jeg skal si at de ikke engang fortjente uavgjort», skriver El Mundo.

«Premieren på Madrids ligafilm kom som et sjokk. Ikke på billettkontoret, men på gresset», står det videre.

Goal.com ga Mbappé karakteren 6 av 10.

«Han fikk ikke mye hjelp fra de store navnene rundt seg, da Real Madrid gikk på et frustrerende uavgjort i åpningskampen. Han tok alle slags former av interessante løp, men kom seg aldri til en skikkelig sjanse – eller en halvsjanse – han trengte for å skape noe», skriver nettstedet.

Etter kampen kunne TV-kameraene plukke opp Jude Bellinghams ord til lagkameratene i front.

– Dere tre – vi trenger å avslutte angrepet, for å løpe hjem er skikkelig tungt, skal han ha sagt.

Hovedtrener Carlo Ancelotti dro også frem forsvarsspillet etter kampen.

– Vi er ikke fornøyde. Vi kunne ha gjort det mye bedre. Jeg vil ikke komme med unnskyldninger, og vi kan lære mye av denne kampen fordi det var veldig tydelig hvor vi kunne få problemer, sa Ancelotti.