Christos Zafeiris velger Hellas over Norge: –⁠ Et vanskelig valg

En kjedelig nyhet, sa U21-sjefen etter å ha avslørt landslagsfremtiden til Christos Zafeiris (21).

21-åringen har nemlig valgt å fortsette landslagskarrieren for Hellas. Han har 47 kamper for norske u-landslag.

– Christos bodde i Hellas til han var ni år. Han har greske foreldre og greske besteforeldre og er tenkt en sentral rolle på A-landslaget til Hellas. For ham å stå og synge nasjonalsangen i Athen der han er født var det hjertet sa ham. Landslag er noe som handler om hjertet, sa Jalland på en pressekonferanse.

Jalland sa det har vært tett dialog mellom ham og Zafeiris de siste ukene.

– Det har vært mange samtaler. A-landslagsteamet har gjort en stor jobb med å kartlegge og vurdere Christos inn mot et A-landslag. Christos er en fantastisk type, en hel ved person og lojal spiller, sa Jalland.

– Han er veldig takknemlig for alt han har opplevd med Norge, alt har vært positivt. Han er en veldig emosjonell gutt som har tatt et vanskelig valg, men det er et valg jeg forstår og et valg jeg respekterer. Det håper jeg alle andre gjør også, fordi dette er en veldig bra gutt og god spiller som vi selvfølgelig kommer til å savne.

Da Ståle Solbakken stilte til sin pressekonferanse like etter Jalland, ble også Zafeiris et tema.

– Jeg har også snakket med ham. Han sier at han er lovet det ene og det andre av Hellas, og at han skal ha Martin Ødegaard-rollen der. Det kan han ikke få her – og per nå er han ikke god nok heller, sa Solbakken.

Han understrekte samtidig at Zafeiris kunne blitt en aktuell kandidat i fremtiden, men at han som landslagssjef ikke kan gi noen lovnader.