Anerkjent forfatter om Haaland: –⁠ Alle forventet at han skulle være sjenert

De fleste unggutter og nysigneringer holder en lav profil når de kommer inn i Manchester City-garderoben. Erling Braut Haaland (24) gjorde det motsatte.

Erling har ikke bare bidratt med 91 mål på sine 100 første kamper, men også et gledesspredende humør som har smittet alle. Alle i garderoben liker ham, alle er venn med ham.

Det sier Martí Perarnau til VG. Han er den anerkjente forfatteren bak flere bøker om Pep Guardiola, der han har fått et unikt innblikk og tilgang til den legendariske manageren, over en periode på ti år.

I disse dager kommer hans bok om Manchester City-tiden – «The Pep Revolution» – ut på engelsk. Den omhandler Guardiolas tid i City, til og med «Treble-sesongen» 22/23.

I den han anledning har VG bedt Perarnau om å dele sin innsikt om hvordan Haaland først gjorde sin inntreden klubben.

Den katalanske forfatteren sier Guardiola helt siden han tok over City i 2016 var fast bestemt på at han trengte en ren, målscorende spiss.

– Jeg tror han hadde bestemt seg for Erling allerede for tre år siden, hevder Perarnau – vel vitende om at det er et år før nordmannen faktisk kom til Manchester.

Sommeren 2022 signerte han. Perarnau sier kutymen i City er at unge eller nysignerte spillere – Haaland var for så vidt begge deler – holder en lav profil i begynnelsen.

Alle forventet at han skulle være sjenert. Erling var det motsatte. Han kom inn i den garderoben med en overveldende personlighet, optimistisk, ungdommelig, energisk og stimulerende. Det var et friskt pust, sier forfatteren.

Manel Estiarte omtales som vannpoloens Maradona for sin karriere som aktiv utøver.

Han har vært Guardiolas nærmeste rådgiver en årrekke – en slags consigliere.