Glimt hånes i serbiske medier: –⁠ Atmosfæren slukte dem

Røde Stjerne hylles i hjemlandet. Bodø/Glimt får hardere medfart.

«Si hva du vil, men Røde Stjerne har nok en gang vist at de er mye mer enn en klubb. Det er noe med Maracana. De første 45 minuttene tumlet fotballspillerne i gule drakter rundt som fulle sjømenn. Atmosfæren slukte dem. De har ikke opplevd dette før og vil huske det for alltid».

Dette kunne serberne våkne opp til i storavisen Blic, som naturligvis vier mye plass til onsdagens Champions League-playoff.

En kamp hvor Bodø/Glimt til slutt ikke var der de skulle være og endte med å tape mot den serbiske storklubben.

Glimt-spillerne var selv nådeløse over egen prestasjon overfor norsk media. De får heller ikke noe trøst hos serberne.

«De tok bilder dagen før fra boksen i mediesenteret på stadion. De beundret hvordan stadion så ut. Så brøt det løs foran øynene deres. Ørene deres var fulle av serbiske ord og sanger, ikke rådene fra treneren. De gjorde feil som amatører. Noen ganger minnet de om kyllinger som slo pasninger til keeperen. Det er kraften i Maracana», skriver Blick, og konstaterer nærmest at «Røde Stjerne er ingen taperklubb».

Den statlige TV-kanalen RTS nevner også et fullsatt stadion som en av grunnene til at det ble hjemmeseier.

«Bodø (sic.) viste enkelt og greit ikke den kvaliteten som trengs i Champions League. Røde Stjerne var definitivt det beste laget, skriver kanalen.

Til VG etter kampen sa Glimts russiske keeper Niktia Haikin at han ikke lot seg påvirke av atmosfæren.

– Jeg kan bare snakke for meg selv. Vi har spilt disse type kamper før. Lyd er bare lyd. Jeg foretrekker det. Jeg vil ikke si at det var presset eller lyden som påvirket oss, sier Haikin.

Tidligere Sarpsborg-keeper, nå Røde Stjerne, Marco Ilic mener han aldri har opplevd en lignende stemning som onsdag.