Molde tapte Europa League-playoff på straffer: –⁠ Det er helt tomt nå

(Elfsborg-Molde 0–1 e.e.o., sammenlagt 1–1, 4–2 på straffer) Først var det Bodø/Glimt, så Brann og nå Molde. Det ble et marerittdøgn for norsk fotball.

Molde må nøye seg med Conference League, mens Elfsborg er klar for Europa League etter straffesparkkonkurranse. Molde-seier 1–0 betydde 1–1 sammenlagt, og ekstraomganger skilte ikke de to lagene. Dermed måtte det straffer til. Der bommet både Markus Kaasa og Eirik Hestad for Molde, mens Elfsborg scoret på de fire straffesparkene de rakk å ta.

Hestad forsøkte en panenka, som gikk over mål. Selvfølgelig kjedelig. Straffekonken er egentlig ganske tapt når vi havner to bak, sier Hestad.

Nederlaget i Borås torsdag koster Molde dyrt. Elfsborg hadde et meget bra utgangspunkt etter at de vant 1-0 i Molde for en uke siden.

Svenskene tok tak på hjemmebane og dominerte lenge 1. omgang. Mot pause kom imidlertid Molde bedre, uten at det ble så mange muligheter ut av det.

Molde-keeper Albert Posiadala fikk bevist at han holder mål.

Veton Berisha gjorde manns jobb. Han fikk bare 21 minutter etter å ha blitt byttet inn i det 62. minutt, men allerede etter 44 sekunder på banen sendte han Molde i ledelsen 1–0 etter vegg med Eikrem. I det 83. minutt måtte han gå ut.

Veton hadde et veldig bra innhopp og da er vi giftige, sier Mats Møller Dæhli til VG. Molde hadde englevakt i sluttminuttene av ordinær tid. Ahmed Qasem holdt på å avgjøre for Elfsborg på bakre stolpe, men innbytter Markus Kaasa var våken og fikk ballen unna. Så kom en ny stor mulighet fem minutter på overtid.

Magnus Wolff Eikrem måtte si takk for seg mot slutten av første ekstraomgang. Det er sjelden at Moldes juvel spiller 90 minutter, denne gang var det nærmere 105 minutter. Spillerne på begge lag var fullstendig utkjørt utover i ekstraomgangene. Spørsmålet var bare om det kom en feil som ble avgjørende. De dukket opp på Moldes straffer.