Drømmestarten fortsetter for Nusa – Leipzig brøt Leverkusen-rekke

(Bayer Leverkusen-RB Leipzig 2–3) Antonio Nusa (19) leverte målpoeng for tredje kamp på rad da han serverte spissmakker Loïs Openda (26) i seieren over regjerende Bundesliga-mester Bayer Leverkusen.

I lørdagens storoppgjør entret 19-åringen fra Langhus gressmatten på stillingen 2–2. Stadionuret på BayArena tikket mot 67 spilte minutter.

Ut gikk den slovenske stjernespissen Benjamin Šeško (21). Nusa dannet spisspar med Loïs Openda (24). Belgieren hadde nylig utlignet til 2–2, etter at hjemmelaget først ledet 2–0.

Etter å ha scoret både i cupmatchen mot Rot-Weiss Essen og i Bundesliga-debuten mot Bochum sist uke, var spørsmålet om Nusa kunne fortsette herjingene på tysk jord. Et spørsmål den norske unggutten raskt besvarte.

Med 10 minutter igjen av matchen mottok Nusa ballen inne på motstanderens banehalvdel, tok et effektivt touch og fant Openda med det neste.

Belgieren befant seg utenfor 16-meteren, men prøvde likevel lykken med et skudd. Ballen gikk mellom bena på Bayer Leverkusen-forsvarer Edmond Tapsoba (25) og suste inn i hjørnet.

– Dette er de ikke vant til i Leverkusen. De har gått 35 kamper på rad uten nederlag i Bundesliga, kommenterte Viaplays Eivind Bisgaard Sundet.

Den råsterke borteseieren gjør at Leipzig topper Bundesliga-tabellen etter to spilte kamper.

Neste oppgave for Nusa er for Norge. Neste fredag spiller 19-åringen og resten av landslaget borte mot Kasakhstan i Nations League. Deretter venter Østerrike på Ullevaal stadion tre dager senere.

I de oppgjørene kommer også Alexander Sørloth (28) til å være med. Atletico Madrid-spissen kom inn 20 minutter før slutt i oppgjøret mot Athletic Bilbao og bidro til seier, også han.

Etter en sterk målgivende pasning til Angel Correa (29), som scoret sikkert alene med keeper, vant hovedstadslaget 1–0.