Erling Moe avfeier Europa-debatten: –⁠ Blir nesten patetisk

På tampen av en tung Molde-uke, tar trener Erling Moe et oppgjør med debatten om mentalt svake lag fra Norge.

Torsdag ble det tap og misset mulighet for å spille Europa League etter straffesparkkonkurranse mot Elfsborg. Søndag ble det overtidstap og null poeng mot erkerival Rosenborg foran et fullsatt Lerkendal. Så nei, så mye verre blir det nok neppe for Molde-treneren og alle andre som er glad i Romsdal-klubben. Etter en uke hvor norske lag har tapt sine avgjørende kamper en etter en.

Til uken venter landskamper mot Kasakhstan borte og Østerrike hjemme. Et norsk landslag som i mange år har hatt for vane å tape avgjørende kamper.

«Hvorfor er det nettopp østeuropeiske lag som har blitt norsk fotball sin store nemesis? Hva er det de har som vi mangler? Kynisme. Drittsekker. Vinnermentalitet.» skrev TV 2s ekspert Yam Amankwah etter at Brann, Molde og Glimt alle tapte sine kamper.

Da VG spør Erling Moe om det er i ferd med å bli en trend med norske lag som ryker i avgjørende kamper, rister han oppgitt på hodet.

– Der ser jeg ikke helt hva dere (media) mener. Vi må se det i et litt lengre perspektiv. Det er ikke mange år siden dere sto her og spurte oss om hvorfor vi ikke kom oss inn i gruppespill. Nå har vi flere lag hvert år i gruppespill, påpeker Moe etter kampen mot Rosenborg.

Han peker på at det er veldig gode lag de norske klubbene konkurrerer mot.

– Vi må nok bli enda dyktigere for å ta de stegene som dere og vi ønsker at vi skal ta. Ikke sette det på kontoen for utspill om manglende vinnermentalitet og din biten der. Det blir en så enkel analyse som nesten blir patetisk, sier Molde-treneren.

Bodø/Glimt skal spille Europa League mens Moes Molde skal ut i Conference League. De siste årene har Norge klatret på Uefas klubbranking grunnet gode resultater i Europa.