Slår alarm etter Sahraouis Norge-nei: –⁠ Hadde tatt dette mer på alvor

Adam Larsen Kwarasey (36) var blant de første med U-landskamper for Norge som valgte å spille for en annen nasjon. Nå er han bekymret og råder fotballforbundet til å ta grep.

Jeg tror personlig at NFF burde fått inn noen som har fokus på dette og jobber med denne tematikken. Jeg vet ikke om man burde opprettet en ny stilling, men fått det inn i en stilling i forbundet, sier Kwarasey til VG.

Han har selv en lang proffkarriere bak seg, dobbelt statsborgerskap og leder i dag FC Oslo i toppsjiktet av 3. divisjon.

Etter at Osame Sahraoui nylig vraket Norge og valgte spill for Marokko, spør VG den tidligere ghanesiske landslagskeeperen hva Norges Fotballforbund kan gjøre for å skape mer lojalitet blant spillere som kan velge mellom landslag.

Litt lenger ned peker Larsen Kwarasey på det han mener er fire sentrale faktorer for at spillere kan vrake Norge, men først:

– Jeg hadde tatt dette mer på alvor hvis jeg var i NFF, i hvert fall. Det kommer til å bli veldig mange flere tilfeller å tenke på. Ikke bare fra afrikanske land, men også Skandinavia for eksempel. Vi kunne jo potensielt ha mistet Haaland.

– Andre nasjoner tar dette på alvor og da bør vi også gjøre det. Fakta er at fotballspillere, som alle andre i samfunnet, tenker på muligheter. Hvis det er en mulighet et annet sted som ser bra ut, og det ikke føles feil i hjertet deres, så tar spillerne den, sier han.

Larsen Kwarasey peker også på en rekke faktorer som kan spille inn i en spillers vurdering av valg av nasjon.