Real Madrid-stjernen provoserer med VM-utspill

Real Madrid-stjernen Vinicius Junior (24) har hisset på seg mange spanjoler etter et intervju med CNN.

Der tar han til orde for at Spania ikke bør få være vertskap for fotball-VM i 2030 med mindre landet gjør mer for å få slutt på rasismen på spanske tribuner.

Vinicius Junior, som ved flere anledninger har vært utsatt for rasisme på fotballbanen, er klar på at «hvis en utøver ikke føler seg komfortabel og trygg på å spille i et land hvor de kan bli utsatt for rasisme, så blir dette vanskelig».

– Jeg håper Spania kan utvikle seg og forstå alvoret i å fornærme noen på grunn av deres hudfarge. Dersom dette ikke blir bedre innen 2030, så mener jeg VM må flyttes, sier Vinicius Junior i intervjuet.

Spania skal arrangere 2030-mesterskapet sammen med Portugal og Marokko.

Ikke alle er like begeistret for utspillet til Real Madrid-spilleren.

– Det sårer meg at Vinicius skjærer alle over én kam, sier tidligere Real Madrid-keeperen Francisco «Paco» Buyo til TV-programmet El Chiringuito.

– Det er mange mennesker i Spania, flesteparten er ikke rasister. Det er en liten gruppe som ender opp med å påvirke bildet av et land det er godt å leve i. Jeg elsker å spille for Real Madrid. Jeg elsker Spania og har de beste forutsetningene for å bo her med min familie. Men vi håper ting bedrer seg, og før 2030 kan og bør rasismen bli mindre, sier Vinicius Junior til CNN.

I oktober i fjor gikk han til retten – med støtte fra Real Madrid, La Liga og det spanske fotballforbundet – etter at han ble utsatt for rasisme i en kamp mot Valencia.