Tidligere Kjernen-leder ut mot egen klubb: –⁠ Tilrettelegger for Bodø/Glimt

Kenneth Torsmyr Kjelsnes reagerer sterkt på at Rosenborg går med på å gi Glimt en ekstra hviledag.

Det her er en tilrettelegging for at Bodø/Glimt skal få det mer behagelig i serien, ikke i Europa. Rosenborg har et voldsomt momentum nå, hvorfor skal vi da tilrettelegge før Glimt skal møte oss? Jeg ser ikke den, sier Kenneth Torsmyr Kjelsnes til VG.

Kjelsnes presiserer at han ikke uttaler seg på vegne av Kjernen, men som supporter.

Søndag 27. oktober skulle egentlig Bodø/Glimt og Rosenborg møtes på Aspmyra i Eliteserien. Onsdag 23. oktober skal Glimt møte portugisiske Braga i Europa League.

Daglig leder i Norsk Toppfotball (NTF), Jens Haugland, skriver på X at Glimt uttrykte ønske om én dag ekstra hvile av hensyn til Europa-spill. Dette aksepterte Rosenborg – og kampen ble flyttet til mandag 28. oktober.

Denne avgjørelsen omtaler Kjelsnes som «uforståelig».

– Jeg ser ikke behovet for at Glimt trenger tilrettelegging for Europa i dette tilfellet. Da Rosenborg spilte i Champions League, spilte de kamper onsdager og søndager – og det var bra nok det for restitusjon. Det var allerede fire dager imellom kampene, argumenterer han.

Glimt står fritt til å spørre om det, men jeg reagerer på at Rosenborg har sagt ja, presiserer han.

Ekstra ille fra et supporterperspektiv er det at kampen flyttes fra en søndag til en mandag, mener han.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund (NFF), Nils Fisketjønn, bekrefter overfor VG at kampen ble flyttet etter ønske fra Bodø/Glimt på grunn av deres Europa League-deltagelse.

– Bodø/Glimt søkte om å utsette kampen for å oppnå flere hviledager i et tett kampprogram. En søknad som er forståelig. Rosenborg ble kontaktet rundt dette og aksepterte flyttingen, skriver Fisketjønn til VG.