Arteta om Ødegaard-skaden: –⁠ Trenger flere tester

Mikel Arteta sier Martin Ødegaard må gjennom flere tester før de vet hvor lenge de må klare seg uten Arsenal-kapteinen.

Det er fortsatt ikke klart hvor lenge Martin Ødegaard er ute etter ankelskaden én time ut i landslagskampen mot Østerrike.

– Vi trenger noen flere tester og å se hva som skjer i ettermiddag. Da får vi vite mer om skaden og hvor fort vi får ham tilbake. Jeg overlater det til legene. Han er super-positiv rundt det hele, vi kjenner Martin og han vil være med hver eneste dag, sier Arsenal-manager Mikel Arteta på en pressekonferanse fredag.

Arsenal møter erkerival Tottenham søndag klokken 15:00.

Tirsdag hinket Ødegaard inn på et privatfly på Oslo Lufthavn sammen med hans gravide kjæreste Helene Spilling og hunden deres. Han var iført krykker, og måtte gå baklengs inn i flyet.

Den raske hjemkomsten skjedde fordi han skulle gjennom videre undersøkelser av Arsenals medisinske team.

Landslagslege Ola Sand opplyste til VG at Ødegaard skulle til London for å ta MR-undersøkelse av ankelen. Tidligere onsdag fortalte han at MR-bildene ble studert og at det så ut til at det ikke var snakk om noe brudd.

I september står Arsenal overfor et hektisk kampprogram. Etter Tottenham-kampen møter de Atalanta borte i Champions League førstkommende tirsdag.

Så venter Manchester City 22. september, Bolton Wanderers i Carabao Cup 25. september, før måneden avsluttes med Leicester City 28. september.

Spørsmålet var om også neste landslagssamling hang i en tynn tråd for Ødegaard.

Norge møter i de to neste landskampene Slovenia på Ullevaal 10. oktober og Østerrike i Linz 13. oktober.