Mbappés advokat: –⁠ Han har ingenting å skamme seg over

Fotballstjernen Kylian Mbappé (25) er under etterforskning i en voldtektssak i Stockholm. Onsdag morgen kom hans advokat med en ny kommentar.

Politiet i Stockholm etterforsker en mistenkt voldtekt etter at Real Madrid-spilleren besøkte den svenske hovedstaden forrige uke. Ifølge svenske medier er Mbappé utpekt som mulig gjerningsmann i saken.

Onsdag morgen uttalte Mbappés advokat Marie-Alix Canu-Bernard seg til fransk TV.

– Det eneste jeg kan si er at han ikke har noe å skamme seg over, sier Canu-Bernard i intervjuet med BFM TV.

Akkurat nå er Mbappé «begrunnet mistenkt».

For at politiet skal kunne endre Mbappés status til «mistanke på skjellig grunn», må det foreligge flere bevis enn det som per dags dato er kjent.

– Det finnes 10.000 kameraer på et hotell, og hvis det skulle være ham som er mistenkt, ville det blitt vist. Det finnes lignende saker med idrettsutøvere som har vært i utlandet, hvor kameraer har fanget nøyaktig hva de har gjort og ikke gjort, sier advokaten ifølge franske RMC.

Marina Chirakova leder etterforskningen i Sverige. Hun vil ikke uttale seg om det finnes en mistenkt i saken. Chirakova vil heller ikke uttale seg om opplysningene rundt Mbappé.

– Etterforskningen fortsetter med ulike etterforskningsskritt, men utover det vil jeg ikke gå inn på nøyaktig hvilke etterforskningsskritt det er snakk om, sier Chirakova til Aftonbladet.

Mbappés advokat Marie-Alix Canu-Bernard hevder at fotballspilleren ikke «for et sekund» kunne forestille seg at det var levert inn anklager mot ham. Forsvarsadvokaten kritiserer også mediedekningen og at det har lekket opplysninger fra etterforskningen.

Mbappé var på besøk i Sverige med et følge forrige uke under landslagspausen. Spissen var på restaurant og nattklubb på velkjente Stureplan i den svenske hovedstaden. Aftonbladet skriver at Mbappé var på restaurant Chez Jolie og deretter nattklubben V, der han sammen med følget hadde leid et eget rom.