Bekreftet: Thomas Tuchel tar over England

Tyskeren blir det engelske landslagets sjef fra 1. januar 2025.

Det melder det engelske fotballforbundet (FA) på sine nettsider.

– Jeg er veldig stolt over å ha fått æren av å lede det engelske laget. Jeg har lenge følt en personlig tilknytning til fotballen i dette landet, og det har gitt meg noen utrolige øyeblikk allerede, sier Thomas Tuchel i pressemeldingen.

England har de siste månedene hatt Lee Carsley som midlertidig trener etter at Gareth Southgate ga seg i sommer.

Tuchel har stått uten jobb siden han forlot Bayern München etter forrige sesong.

Før det har han vært trener i Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain og Chelsea.

– Å få sjansen til å representere England er et stort privilegium, og muligheten til å jobbe med denne spesielle og talentfulle spillergruppen er veldig spennende, sier Tuchel i pressemeldingen.

51-åringen har i flere måneder blitt lansert som en het kandidat til å ta over Manchester United-jobben fra en presset Erik ten Hag.

Tuchel vil få Anthony Barry som assistenttrener. Barry jobbet sammen med Tuchel i både Chelsea og Bayern München.

FA-sjef Mark Bullingham sier i pressemeldingen at de er henrykte over å ha ansatt Tuchel og at rekrutteringsprosessen har vært grundig.

Fundamentalt ønsket vi å ansette et trenerteam for å gi oss best mulig sjanse til å vinne en stor turnering, og vi tror de vil gjøre nettopp det. Thomas og teamet har et målrettet fokus på å gi oss best mulig sjanse til å vinne VM i 2026, sier Bullingham i pressemeldingen.

Samtidig gir Bullingham sin takk til Lee Carsley for jobben han har gjort som midlertidig trener.

Carsley vil lede England i deres to neste kamper i Nations League mot Hellas og Irland. Etter det vil han gå tilbake som trener for Englands U21-landslag.