Bodø/Glimt kan møte Røde Stjerne i playoff til Champions League i fotball

Serbiske Røde Stjerne blir siste hinder i jakten på spill i Champions League om Bodø/Glimt tar seg forbi polske Jagiellonia. For Molde venter svensk eller kroatisk motstand.

Det ble klart under trekningen i Det europeiske fotballforbundets hovedkvarter mandag.

Glimt møter den polske seriemesteren Jagiellonia Bialystok i tredje kvalifiseringsrunde der første kamp spilles i Polen onsdag. Returen går i Bodø tirsdag neste uke, og dobbeltvinneren er klar for siste kvalikrunde.

Der venter Røde Stjerne. Om Glimt ryker for Jagiellonia, skal de spille playoff til Europaligaen. De gulkledde er fra før sikret puljespill i i Europa Conference League om de skulle ryke ut også i Europaligakvaliken.

Til sammen 220 millioner kroner ligger i potten dersom Glimt klarer å ta seg hele veien til gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering.

I 2022 var klubben nær ved å ta seg til mesterligaens gruppespill, men i den siste kvalifiseringsrunden snøt kroatiske Dinamo Zagreb gultrøyene for en plass i det gjeve selskap.

Sesongen før sa det stopp allerede i den første kvalifiseringsrunden. Da gikk imidlertid Kjetil Knutsens mannskap hele veien til kvartfinalen i conferenceligaen.

Molde på sin side kan få svensk motstand i Europaligakvalifiseringen dersom de tar seg frobi belgiske Cercle Brugge. Blåtrøyene møter Elfsborg eller kroatiske Rijeka.

Molde spiller første kamp i tredje kvalifiseringsrunde på hjemmebane torsdag. Returen spilles i Belgia en uke senere, og vinneren av dobbeltkampen er klar for siste kvalifiseringsrunde.

Molde startet på ferden mot Europaligaen med å slå danske Silkeborg 5–4 sammenlagt.

Molde får sjansen i Uefas nest gjeveste klubbturnering fordi klubben er regjerende cupmestere. I fjor tok de seg til gruppespillet i Europaligaen.