Glimt kjørte over HamKam – Høgh delt toppscorer i Eliteserien

(Bodø/Glimt – HamKam 3–0) Bodø/Glimt cruiser videre og tok sin 15. seier for sesongen.

HamKam holdt følge i 53 minutter i Eliteseriens 22. runde mot gullfavorittene fra Bodø. Da sto gultrøyenes toppscorer, danske Kasper Høgh, riktig plassert og tuppet ballen i mål etter et strålende forarbeid av Jens Petter Hauge på en innøvd cornervariant.

Målet var 23-åringens niende i Eliteserien denne sesongen, men «bare» hans tredje fra start. De seks øvrige har kommet som innbytter.

Ti minutter senere var dansken sikker foran mål igjen. Høgh bredsidet inn et Håkon Evjen-innlegg fra venstre like innenfor 16-meteren – og sendte Glimt opp i 2–0, og ble samtidig delt toppscorer i Eliteserien sammen med Moldes Magnus Wolff Eikrem.

Like etter var det Evjens tur – og det med en lekker scoring. Umarkert kunne vingen plassere ballen elegant i lengste hjørne fra elleve meters hold.

– Det var gøy å få et mål, jeg scorer ikke så ofte lenger, ler Evjen.

– Enten skulle den i krysset, eller så kom den til å gå ti meter over. Det var deilig å se den gå inn, sier han om målet.

HamKams Moses Mawa hadde en enorm mulighet til å redusere i sluttminuttene alene med Nikita Haikin, men russeren vartet opp med en solid redning.

– Det er kanskje det beste laget i Skandinavia. Det er en ok prestasjon fra oss, men vi blir straffet hardt av et meget godt Glimt-lag, sier HamKam-trener Jakob Michelsen

Hjemmelaget hadde mest ball og Isak Määttä fikk et mål annullert for offside i 1. omgang.

– Mens 2. omgang er et steg i riktig retning – fine mål, spesielt det tredje. Vi er inne på noe, men det er fremdeles litt å gå på, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen.