Harry Maguire reddet United fra ny kollaps – Bruno Fernandes med nytt rødt kort

(Porto – Manchester United 3–3) Innbytter Harry Maguire steg til værs og stanget inn en utligning da hardt pressede Erik ten Hag trengte det som mest.

Manchester United fikk en drømmestart i Portugal og ledet 2–0 før 1. omgang var halvspilt.

Men Porto slo voldsomt tilbake: Allerede før pause var det 2–2.

– Det var galskap, oppsummerer tidligere Manchester United-spiller Owen Hargreaves hos TNT Sports.

– Manchester United klarte ikke å stoppe noen innlegg, og så å havne under 3–2 etter å ha ledet 2–0 var helt latterlig, fortsetter Hargreaves.

For fem minutter ut i 2. omgang var hjemmelaget foran, og det gikk mot en ny marerittkveld for United og manager Erik ten Hag, som har åpnet elendig i ligaen og bare klarte uavgjort 1–1 mot Twente i den første Europa League-kampen.

Enda verre ble det da kaptein Bruno Fernandes fikk sitt andre gule da han prøvde å rekke et innlegg fra Alejandro Garnacho. Dommer Tobias Stieler vurderte det som en høy fot. Fernandes har dermed fått rødt kort i to kamper på rad. Det røde kortet han fikk mot Tottenham søndag ble imidlertid trukket tilbake, så han slipper straff.

Men da det så som mørkest ut lyktes det endelig for United og midtstopper Harry Maguire, som kom inn drøyt ti minutter før slutt. På overtid steg han til værs på en corner og stanget inn 3–3.

– Vi sa: «Hvorfor satte han inn Maguire og Evans?» Det er derfor, sier tidligere England-keeper Paul Robinson på BBC Radio 5-sendingen.

– Det viser lagånd og at dette er et lag hvor manageren ikke har mistet garderoben. Ja, de har blitt utspilt til tider, men de har vist mye karakter og mye vilje, fortsetter Robinson.