Sørloth og Haaland omtales som «verdens beste spisspar»

Alexander Sørloth (28) har kommet enda tettere på Erling Braut Haaland (24) i sin nye rolle. Finnes det en bedre spissduo i verden?Påstanden kom på direkten underveis i 3–0-seieren mot Slovenia.

– Det jeg mener er at det er ingen andre landslag som spiller med spisspar, som har bedre spisspar enn oss. Det er ikke mange klubblag som spiller med spisspar, heller, sier Stamsø Møller til VG.

Alexander Sørloth har hele sin klubbkarriere fungert som spiss, mens på landslaget har han ofte blitt skjøvet ut mot kanten og Haaland vært alenespiss. De siste landskampene har derimot Haaland og Sørloth startet sammen på topp.

Stamsø Møller trekker frem Inter og Atlético Madrid som to unntak hvor det klassiske «spissparet» blir benyttet.

I landslagssammenheng er kanskje svenske Alexander Isak og Viktor Gyökeres de tøffeste konkurrentene om «verdens beste»-stempelet.

– Når de jobber som et spisspar er Haaland og Sørloth det beste som finnes, når de er så bra som de er i dag. Sørloth stepper opp hver gang han tar på seg landslagsdrakten, sier Stamsø Møller.

Østerrike-stjernen Marcel Sabitzer er også usikker på om det finnes noen bedre spissduo akkurat nå.

– Det er et vanskelig spørsmål. De er veldig sterke og en god duo. De er farlige for alle lag. Man må være klare for å forsvare seg godt. De er klasse, men vi har også veldig gode spillere, sier Sabitzer til VG.

Konfrontert med påstanden om det finnes et bedre spisspar, blir Alexander Sørloth svar skyldig:

NRK-ekspert og Viking-spiller Kristoffer Løkberg er også på plass i Linz.

Tidligere har Sørloth hatt en utgangsposisjon som kantspiller. I de to siste kampene, som begge har endt med seier, har han startet mer sentralt – som en ren spiss ved siden av makker Erling Braut Haaland.