To mål av Alexander Sørloth

(Atlético Madrid-CD Leganes 3–1) Endelig kom Alexander Sørloth (28) i målprotokollen. Attpåtil to ganger.

Han scoret sitt første mål siden serieåpningen da han utlignet til 1–1 mot CD Leganes på hjemmebane.

Det skjedde etter at Axel Witsel hadde hatt to forsøk på å legge inn, og siste gang endte ballen hos trønderen, som på kunstnerlig vis satte ballen i mål. Fra fire meters hold lurte han ballen i nettmaskene med siden av hælen.

Det var starten på en snuoperasjon for Atlético Madrid, som hadde ligget under 0–1 til pause i lokaloppgjøret. Antoine Griezmann satte inn 2–1.

Så økte Sørloth til 3–1 på overtid etter forarbeid av argentineren Julian Alvarez. Nordmannen sto på omtrent på samme sted som han scoret det første mål og bare pirket ballen i mål.

Samme Antoine Griezmann fikk rødt kort i sluttminuttene, men etter VAR-sjekk ble det trukket tilbake. Dommer Jose Luis Munuera Montero nøyde seg med gult kort.

I en ekstremt dramatisk avslutning ville gjestene ha straffespark, men etter VAR-sjekk ble det ikke det.

Forventningene var store da Alexander Sørloth signerte for storklubben Atlético Madrid. Men suksessen har latt vente på seg.

Den norske landslagsspissen sto med ett mål på elleve kamper før søndagens kamp.

Sist sesong var han Villarreals soleklare førstevalg på spissplass og startet nesten hver kamp – ofte spilte Sørloth 90 minutter. I Atlético Madrid har han startet syv, blitt byttet inn i fem.

– Alexander er på vei inn i det. Når de får brukt ham rett, vet jeg at han kan stelle i stand trøbbel for hvilken som helst motstander. Det har han vist før med sin fart og fysikk som skiller ham ut i spansk fotball, sa pappa Gøran Sørloth til VG denne uken.

Atlético Madrid ligger på 3. plass, fire poeng bak både Barcelona og Real Madrid.