Vurderer å endre regelverket etter straffedramaet i Champions League

Real Madrid gikk videre i Champions League etter en svært omdiskutert annullering.

Åttedelsfinalen mellom Atlético og Real Madrid måtte nemlig avgjøres med straffesparkkonkurranse.

Der satte Julian Álvarez inn Atléticos andre straffespark, til tross for at han skled i tilløpet.

Men så kom kontrabeskjeden: Dommeren mente at argentineren hadde to berøringer på ballen. Dermed ble scoringen annullert – og straffesparket ble isteden stående som bom.

– Regelen må selvsagt endres. Og kan endres enkelt. Gjør som på avspark. Ballen må rulle minst én gang før den er i spill. Da erstatter vi regelrytteri med sunn fornuft, skrev fotballekspert Lars Tjærnås på X.

Nå bekrefter UEFA at de sammen med FIFA og IFAB, som forvalter fotballens regelverk, vil diskutere om de skal endre reglene for tilfeller hvor en spiller – uten hensikt – bruker to berøringer til å treffe ballen.

I den samme uttalsen slår UEFA fast at dommeren med dagens regelverk gjorde rett da han valgte underkjenne målet – og ikke gi Álvarez en ny sjanse.

De skriver at Atlético tok kontakt for å få en oppklaring rundt situasjonen. UEFA slår fast at Álvarez var borti ballen med stamfoten før han traff ballen med skuddfoten – og at det dermed var to berøringer.

Tapet i straffesparkkonkurransen betyr at Atlético er ute av Champions League, mens Real Madrid skal møte Arsenal i kvartfinalen.