Champions League-finalen flyttes fra Russland andre steder

Alle russiske og ukrainske lag må spille sine kamper på nøytral grunn.Fordi de er veldig farlige nå, må mange spillere, inkludert fans, garanteres sikkerhet.Uefa informerer at Champions League-finalen flyttes fra St. Petersburg i Russland. Det kommer frem etter et ekstraordinært møte i går.

Vi håper å ha et godt spillmiljø, bare for å stoppe krigen. Verden vil vende tilbake til fred, slik at alle kan leve i fred.Finalen var planlagt spilt på hjemmebanen til Zenit St. Petersburg, Krestovskij stadion, 28. mai. Nå flyttes den til Stade de France i Paris. Finalen spilles på samme dato.

Kreml sier i en uttalelse at de synes det er «beklagelig» at finalen flyttes og at de mener St. Petersburg ville vært en bra finaleby.Bakgrunnen for flyttingen er den pågående konflikten mellom Russland og Ukraina, hvor russiske tropper startet en fullskala invasjon av nabolandet natt til torsdag.