QUAISON SENDTE SVERIGE TIL HIMMELS

STOCKHOLM (NRK): Robin Quaison sendte Stockholm og hele Sverige til himmels etter å ha sikret vinnermålet mot Tsjekkia. I pressesonen hadde jubelen senket seg betraktelig.

Quaison spilte et nydelig veggspill med lagkamerat Alexander Isak, før innbytteren gjorde alt rett og sendte svenskene i føringen i det 110. spilleminutt. Det førte til elleville jubelscener i Stockholm.

Til tross for triumfen var det ikke bare fryd og gammen i pressesonen med landslagssjef Janne Andersson.Polen skulle i utgangspunktet spilt mot Russland i sin semifinale, men som følge av invasjonen av Ukraina ble russerne utestengt.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) besluttet å ikke hente inn en erstatter for Russland, og i stedet sendte de Polen rett til playoff-finalen. Det fikk Andersson til å reagere. FIFA tok riktig beslutning til slutt hva gjaldt Russland, men beslutningen er dessverre helt tullete i et sportslig perspektiv, sa Andersson i en pressemelding.Andersson reagerte blant annet på at Polen ikke måtte bruke krefter i en tellende kamp, og dermed ville stille uthvilte i finalen.

For samtidig som Sverige og Tsjekkia barket sammen i semifinalen, spilte Polen 11 i en privatlandskamp mot Skottland. Der stilte Polen med et reservepreget mannskap, og stjernespissen Robert Lewandowski var blant dem som startet kampen på benken. Det blir litt tøffere, men sånn er fotballen. Vi har et bra støtteapparat, så vi skal bli klare til den kampen, sier Quaison på spørsmål om betydningen av at Polen kunne spare spillere mens Sverge måtte ut i ekstraomganger. Det er klart det sitter i, men det er bare å få litt behandling og bade litt så blir man klar til tirsdag, sier Forsberg.

 Vi skal være fulladede i Polen på tirsdag, forsikrer Andersson etter torsdagens seier.