ALDRI FØR VIST PÅ NORSK JORD

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge – Armenia 9–0) Erling Braut Haalands (21) enorme fysikk overrumplet selv landslagssjefen. Med sitt 14. og 15. landslagsmål er han også foran målskjemaet til flere av verdens største stjerner.Kun ved hjelp av ulovlige midler klarte armenerne å stoppe Erling Braut Haaland, som viste kraft, styrke og fart et hakk over alle andre på Ullevaal-matten.Vi så et «powershow» på et nivå som aldri før er vist på norsk jord. Det er de eksplosjonene han har og den teften. Det er morsomt å se på. Man gnir seg litt i øynene av og til, sier landslagssjef Ståle Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

Verdensstjernen viste hva han hadde i gjære da han på egen hånd tok fatt på hele Armenia-forsvaret og dro seg forbi hele bølingen, før han ble meid ned av Arman Hovhannisyan. Han fikk se det røde kortet.Deretter fulgte Haaland opp med å sette inn 1–0 på akrobatisk vis noen minutter senere. Han lot Joshua King skyte straffesparket han egentlig skulle ta, han var nest sist på 3–0-målet til Kristian Thorstvedt – og rundet av omgangen med å sette inn 5–0 etter å ha rykket seg fri og holdt unna motstanderen med rå muskelkraft og balanse.

Haaland fikk karakteren åtte på VG-børsen og ble kåret til Norges beste spiller.Scoringene var Erling Braut Haalands 14. og 15. mål i norsk landslagsdrakt. I en alder av 21 år er han allerede nesten halvveis til Jørgen Juves målrekord på 33 mål, som har stått siden Lyn-spilleren satte inn sitt siste landslagsmål mot Østerrike på Ullevaal i 1934.Norges neste kamper er i Nations League i starten av juni. Da venter to bortekamper mot Serbia og Sverige etterfulgt av hjemmekamper mot Slovenia og Sverige igjen.Han er et våpen enhver motstander kommer til å frykte. Jeg synes guttene var flinke til å sette ham opp i dag. Han er engasjert for å få ballen i de riktige posisjonene. Han var tidlig på Hanche da han ikke fikk ballen. Det er dette jeg vil ha frem, sier Solbakken om Haaland.