Blodig Haaland herjet mot Armenia – så brøt han tausheten

Erling Braut Haaland (21) ble taklet til blods da Norge sikret sin største seier på 30 år. Nå kommenterer den brennhete tomålsscoreren «skjermekritikken» for første gang.

Det har nemlig vært delte meninger om hvorvidt det var riktig å skjerme storscoreren gjennom denne landslagssamlingen.

Dortmund-spissen er ettertraktet av en hel fotballverden, og landslagssjef Ståle Solbakken har holdt 21-åringen unna pressen på grunn av den spesielle situasjonen.

Fredag svarte Haaland med én scoring mot Slovakia. Tirsdag ble det to scoringer og én målgivende pasning på én omgang mot Armenia i en kamp Norge til slutt vant 9-0:

Samtidig har Haaland også fått bred støtte.

Det er mye som tyder på at Haaland har tatt seg til rådet fra bonden. Det var i alle fall ordentlig fart i beina til jærbuen mot Armenia.

Vi må tilbake til 1992 og den dansefeiringen fra Erik «Myggen» Mykland for å finne forrige gang Norge vant med større sifre.

Likevel var det mer enn selve målene som tok oppmerksomheten.

Armenerne var nemlig konsekvent for sent ute i duellene med Haaland. Gang på gang ble 21-åringen feid overende.

Men det var nettopp Haaland som sendte Norge i ledelsen. Mohamed Elyounoussi lobbet ballen i bakrom, og på akrobatisk vis vippet Haaland den videre i bue over keeperen.

Bare fem minutter senere skaffet Kristian Thorstvedt straffespark. Det var imidlertid Joshua King, og ikke Haaland, som fikk sjansen fra krittmerket.

Etter scoringen gikk King rett bort til Haaland og ga lagkameraten et kyss på kinnet.