Magnus Wolff Eikrem scoret to ganger

Magnus Wolff Eikrem scoret to ganger og ble den store helten da Molde sikret cupfinaleplass onsdag kveld. Den første scoringen fikk NRK-kommentatorene til å måpe.

– Det er så nydelig. Det er så følsomt. Den avslutningen der er så elegant, utbrøt NRKs fotballkommentator Christian Nilssen.

Molde hadde stanget og stanget i en hel time da Magnus Wolff Eikrem plutselig ble spilt fri av Etzaz Hussain på 11 meter.

Strømsgodset-stopper Niklas Gunnarsson skled inn for å stoppe ballen, men Molde-kapteinen ventet og nærmest trillet inn seiersmålet i det lengste hjørnet. Iskaldt og effektivt.

Idet ballen gikk i mål tok det helt av i kommentatorboksen.

– Den skal vi nyte. Genialt av Magnus Wolff Eikrem, ropte Carl-Erik Torp.

– Det er så klasse, fortsatte Nilssen.

Klare for Ullevaal

Eikrem og Molde dominerte semifinalen fra start til slutt og rundspilte Strømsgodset – spesielt mot slutten av kampen. De blå fra Møre og Romsdal stoppet ikke før de hadde satt tre baller i nettet bak Morten Sætra i Godset-målet.

Eikrem sto også bak den andre scoringen, mens Godset-spiller Ari Leifsson var uheldig og satte ballen i eget mål like før slutt.

Dermed kunne Molde-spillerne juble for den første cupfinalebilletten. Finalen spilles 1. mai, og der venter enten Bodø/Glimt eller Viking. Den NRK-sendte semifinalen spilles torsdag.

– Det er fantastisk. Nå skal vi til Ullevaal – det har jeg ikke vært før. Vi gleder oss som bare det. Vi (Molde-supporterne) må bare fylle vår side og gjøre den blå, sier Magnus Wolff Eikrem til NRK og fortsetter:

– Jeg har vært supporter der mange ganger. Jeg gleder meg skikkelig til mai.

Skuffet Godset-trener

Blåtrøyene fra Molde skal kjempe for sin femte cuptittel på Ullevaal 1. mai. Molde vant senest cupen i 2014. Viking er regjerende norgesmester ettersom det ikke har vært spilt cupfinale siden 2019.

– Det var veldig gøy å komme til finalen, jeg spilte i finalen i 2014 også, så det blir artig, sier Etzaz Hussain til NRK.

Strømsgodet-trener Håkon Wibe Lund var langt nede etter tapet. Han mener de ga bort flere dumme mål.

– Når vi kommer hit, må vi sette de sjansene vi får. Og noen av dem er så store at vi ikke kan be om mer. Når vi ikke gjør det, og vi gir bort litt dumme mål, så blir det dessverre Molde som går videre, sier Lund til NRK.