MÅLTØRKEN FORTSETTER FOR HAALAND – IKKE SCORET I LIGAEN SIDEN JANUAR

(Stuttgart – Borussia Dortmund 0–2) Erling Braut Haaland (21) hadde aldri gått mer enn to Bundesliga-kamper på rad uten scoring. Nå har det blitt fem.

Haaland har ikke funnet veien til mål i den tyske toppdivisjonen siden han scoret mot Hoffenheim 22. januar. I den samme kampen pådro den norske spissen seg en muskelskade, som holdt ham ute i over halvannen måned.

13. mars var han tilbake på banen i Bundesliga-oppgjøret mot Arminia Bielefeld, og siden har det blitt ett innhopp fra benken samt tre kamper fra start i serien.

Mål ble det derimot for Haaland i Norges landskamp mot Armenia i slutten av mars. Da gikk han av til pause etter to scoringer.

Det var uansett en Haaland i kjempehumør som stilte til kamp mot nedrykkstruede Stuttgart fredag kveld. Allerede på vei ut til oppvarming gikk gliset rundt hos jærbuen, og smilet var der også helt opp mot avspark.

Men glede ble fort til snudd til fortvilelse, da det amerikanske stortalentet Giovanni Reyna måtte gi seg med skade allerede etter ett minutt.

For etter et snaut kvarter ble Haaland sendt alene i bakrom. Han tok med ballen inn i feltet, før han uselvisk spilte på tvers til Brandt. Innbytteren satte ballen enkelt i det åpne målet.

20 minutter før slutt banket Brandt inn sitt andre for kvelden, da skuddet hans fra 17–18 meter ble banket inn bak Stuttgart-keeper Florian Müller.

Haaland hadde ikke hatt et eneste skudd på mål, før han langt inn i overtiden satte ballen i mål. Offsideflagget var imidlertid oppe fra assistentdommeren, og scoringen ble annullert, siden Bellingham sto i offside da han fikk ballen han spilte til Haaland.

Stuttgart-stopper Mavropanos hadde i oppgave å stoppe Haaland.

– Det var bra han ikke scoret, sier Mavropanos til Viaplay og legger til at han hadde en dårlig inngripen som gjorde at Dortmund scoret sitt første mål.