Mourinhos Roma ydmyket Glimt – så stakk han rett i garderoben

José Mourinhos mannskap rundspilte Bodø/Glimt i Roma. Men i motsetning til sist lagene møttes var det helt tyst mellom trenerbenkene etter kampen.

José Mourinho sto og pisket opp fansen på Stadio Olimpico de siste minuttene av kampen. På sidelinjen viftet han med armene og snudde seg mot hvert hjørne av stadion, for å skvise flest mulig desibel ut av den hese Roma-fansen.

Da kampen var over forsvant Mourinho raskt bort fra banen og ned i spillertunnelen uten å utveklse ord eller håndtrykk med Glimt-benken.

Morten Kalvenes, som for anledningen hadde hovedtreneransvaret, svarte at de ikke hadde utvekslet ord etter kampen. Han gikk umiddelbart for å takke dommerteamet for innsatsen, men da var allerede Mourinho forduftet.

Portugiseren var likevel klar på at Bodø/Glimt fortjente respekt for måten de tok seg til kvartfinalen i Serieligaen. Han mente samtidig at det trolig var virkeligheten som hentet dem inn etter tre kamper uten tap mot Serie A-klubben.

– Det var ingen kamp

Åpningsmålet til Tammy Abraham og et ekte hat trick signert Nicolò Zaniolo gjorde at Roma til slutt vant 4-0, og dermed 5-2 sammenlagt i Serieligaens kvartfinale.

– Det var litt trasig å gå ut med en såpass underlegen prestasjon. Det var veldig skuffende. Så prøver man å få litt perspektiv på det, at man bør være stolt av hele den reisen her, men akkurat nå er skuffelse den dominerende følelsen, sa Glimt-kaptein Ulrik Saltnes.

Roma-trener José Mourinho var naturlig nok fornøyd underveis i kampen, men gikk rett i garderoben da oppgjøret var over – uten å si ikke takk for kampen.

– Det var ingen kamp. Fra første minutt var det ingen kamp, det beste laget var for sterkt for Bodø. Gratulerer til Bodø, fordi de har gjort det fantastisk med å komme til kvartfinale og møte et lag som Roma, sa Mourinho til V4s reporter.

– Vi er et mye bedre lag. Dagen det betyr noe, når du må vinne for å gå videre, spiller vi med det beste laget, og forskjellen var enkel å se, fortsatte han.

Skuffende skulle også den andre omgangen starte. For flere supportere hadde nok ikke rukket å sette seg igjen før Romas fjerde scoring var et faktum. Nok en gang var det Zaniolo som var sist på ballen og med det fullførte et ekte hat trick.