Liverpool ydmyket erkerivalen – United-legender tordner

Liverpool vant til slutt 4-0 tirsdag kveld i det som er ansett for å være et av Englands aller største og mest intense rivaloppgjør.

Sjelden har Liverpool vært større forhåndsfavoritter mot et skadeskutt United-lag, og sjelden har ekspertene hatt mer rett.

Anført av banens gigant Thiago Alcantara tok Liverpool en fullt fortjent seier. Særlig før pause var klasseforskjellen ekstrem.

– Blir trist av å se dette laget

– Jeg syntes Manchester United så lovende ut mot slutten av forrige sesong, men nedturen frem til i dag har vært alarmerende. Det vi ser på er ingenting. Dette er ingenting, sa han frustrert på Sky Sports underveis.

Neville mener det er lett å se at sesongslutt ikke kan komme fort nok for dagens United-spillere.

– Dette er en ødelagt United-stall for øyeblikket, mener Neville.

Roy Keane, Nevilles tidligere lagkamerat og United-kaptein, er også skuffet over det det bortelaget presterte på Anfield tirsdag kveld.

– Tidligere i sesongen var det sinne, nå er det bare tristhet. Det er trist å se på dette laget. Det er ikke den klubben jeg spilte for, var den knusende dommen fra Keane, som samtidig beskriver Liverpool som «strålende både på og utenfor banen».

Liverpool, som ikke har tapt siden bortekampen mot Leicester 28. desember, har nå gått imponerende 13 kamper på rad uten nederlag.

Liverpool har nå føringen i gullkampen og leder Premier League med to poeng ned til Manchester City, men med én kamp mer spilt.

For Uniteds del gjør tapet av de henger etter i kampen om fjerdeplassen som gir Mesterliga-spill.

– Det var en stor prestasjon fra oss. Vi visste at det var en farlig kamp. Selv om United ikke er i sin beste form, vet vi at de har kvalitetsspillere som kan straffe deg på kontringer, sier Henderson.