Glimt klare for sin første cupfinale på 19 år

Bodø/Glimt har ikke vært i en cupfinale siden 2003, men etter seier i semifinalen er finaletørken omsider over. Ulrik Saltnes er likevel ikke fornøyd med hvordan laget presterte mot Viking. Bodø/Glimt stod imot presset Viking-spillerne kjørte på med mot slutten av kampen og sikret til slutt 2-1 seier og plass i cupfinalen. Likevel mener Saltnes det var en svak andreomgang. – Vi er dårlige første kvarteret og veldig god siste halvtimen. Ganske dårlig hele andre omgang. Men heldigvis holder det til finale.

Viking fikk en pangstart på semifinalen etter en straffescoring av Veton Berisha, men resten av første omgang ble det Glimt-show på Aspmyra. Andre omgang ble målløs, men både Viking og Glimt var nære scoring ved flere anledninger. Særlig Viking presset kraftig på i sluttminuttene. – Det ble en tøff batalje. Viking gjorde det vanskelig for oss, men vi sto den av, sa Glimt-trener Kjetil Knutsen. Cupfinalen spilles neste helg, og det er Molde som blir Bodø/Glimts motstandere i kampen om tittelen «norgesmester». Sist Glimt vant cupfinalen var i 1993. – Molde har vært i toppen i mange år. At de er der ikke overraskende. Morsomt å møte dem. Det er to offensive lag så det blir en morsom kamp, sa Knutsen.

Molde tok seg til finalen da de knuste Strømsgodset 3-0 for drøye to uker siden. På den andre siden måtte Viking-spillerne gå skuffet av banen, til tross for at de løftet seg mange hakk på tampen. Ett smell i tverrliggeren og ett skudd like over mål var det nærmeste rogalendingene kom en utligning. Trener Bjarte Lunde Aarsheim følte ikke de var langt unna en finale. – Vi er veldig skuffet, men synes vi gir det en god kamp og fortjente mer. Men vi får ønske Glimt lykke til i finalen. Vi må skape litt mere sjanser og så skulle jeg ønske vi hadde bedre kontroll i boks, sa Aarsheim like etter kampen.