TEN HAG ADVARER UNITED-STJERNENE: − FÅR HØRE DET AV MEG

Erik ten Hag (52) slår fast at han stilte klare krav før han tok Manchester United-jobben og advarer de hardt kritiserte stjernene. Ingen kommer til å få noen som helst form for spesialbehandling, skal vi tro ten Hag i det første intervjuet etter han ble annonsert som Manchester Uniteds nye manager. Før ten Hag overtok Ajax i 2017 hadde ikke storklubben vunnet ligaen på tre sesonger. Nå styrer hovedstadsklubben mot den tredje strake tittelen under 52-åringens ledelse. I Manchester United er trofétørken enda verre. «De røde djevlene» har ikke vunnet Premier League siden 2013, da under Sir Alex Fergusons ledelse. Er ten Hag mannen som kan få klubben på riktig kjøl igjen?

– Jeg fikk Ajax til å spille på Ajax-måten. Alltid med intensjon om spille god, underholdende og vakker fotball. Nå er det en vinnermentalitet i klubben. Om Ajax manglet det før jeg kom? Ja, det mener jeg, svarer han på sitt eget spørsmål. Stjernefaktoren i United ble også et tema i intervjuet og et av spørsmålene handlet om han kan håndtere stjernene – som Ronaldo. – Det tror jeg. Jeg kommer til å være meg selv og vil ikke endre min visjon. Jeg vil ikke forandre mitt syn på «coaching». Jeg vil fortelle dem hva deres oppgaver er, og de som ikke innfrir til kravene får høre det av meg. Samme hvem det er, jeg gjør ingen unntak i så måte, sier ten Hag, som tar over United til sommeren.

Pep Guardiola, nederlandske fotballprofiler og hans egne spillere er noen av de som har lovprist ten Hags kvaliteter. Nederlenderen jobbet sammen med Guardiola da han hadde ansvaret for Bayerns reservelag fra 2013 til 2015. Suksessen i Ajax har gjort ham til en av Europas mest ettertraktede trenere og flere klubber skal ha ønsket hans tjenester. Derfor takket han ikke blindt ja til United-jobben. – Jeg kom med krav. Hvis klubben ikke ville innfri dem, ville ikke jeg ta jobben. Jeg er den som står ansvarlig, og som vil dømt etter resultatene. – Jeg ønsker ikke å være en hersker, vi skal jobbe sammen, men det var et krav at jeg har en stemme i hvilke spillere vi kjøper, sier ten Hag.