MOLDE FØLTE SEG SNYTT FOR STRAFFE DA KLASSIKEREN MOT RBK ENDTE MÅLLØS

TV-bildene viste at Rosenborg-stopper Markus Henriksen var borti Molde-angriperens standfot da han trakk seg inn fra venstre for å skyte, men dommer Espen Eskås vurderte annerledes og vinket spillet videre.

Reaksjonene fra Molde-leiren var ikke til å misforstå: De følte seg snytt i en passe underholdende fotballklassiker på Lerkendal som aldri åpnet seg skikkelig opp.Jeg blir tråkket på idet jeg skal skyte. Jeg mener det er en soleklar straffe, sier Brynhildsen til VG etter kampslutt.

Også i forrige serierunde, i 1–2-tapet for Lillestrøm, følte Molde seg snytt. Da gikk Brynhildsen i bakken i en duell med LSK-forsvarer Vetle Dragsnes.Er det deg det er noe feil med?Det kan godt være. Jeg er kjent for å bli taklet mye. Kanskje skal det ekstra mye til for å dømme på meg, men det burde ikke det, sier Brynhildsen.

VG viste TV-bildene av situasjonen til Henriksen. Jeg ble ikke så mye klokere. Det ble ikke dømt, så da forholder jeg meg til det, sier Henriksen til VG.

Dommer Eskås sier til VG at han der og da vurderte at kontakten ikke var stor nok til å blåse. Han står ved den vurderingen etter å ha sett situasjonen om igjen, riktignok på mobil. Jeg ser egentlig det samme som jeg så der og da. Det er kontakt, men jeg oppfatter den som liten. Jeg ser også at det er mulig å blåse, helt klart.

Etter planen skal VAR innføres i Eliteserien fra 2023. Molde-trener Erling Moe ønsker introduksjonen velkommen.Ja, det er et omdiskutert tema, men når vi ser alle situasjoner som er i og rundt Fotball-Norge, sier jeg velkommen til det, sier Moe til VG.

Dommer Eskås vurderer imidlertid Brynhildsen-episoden som et av tilfellene der dommeren ville fått støtte uansett avgjørelse.

Det var riktignok greit med sjanser til begge lag, og Molde – med fem seirer på de syv siste serieoppgjørene før søndagens kamp – hadde mest å by på det første drøye kvarteret: