HAALAND-ADVARSEL FØR MULIG OVERGANG: − I NOEN MÅNEDER VIL HAN HA HODEPINE

The Athletic, The Times og Daily Mail har meldt at Haaland vil bli City-spiller til sommeren. BBC skriver at en avtale er «veldig nær».

Haaland har angivelig en klausul i kontrakten med Borussia Dortmund som gjør at han kan gjøre overgang i sommer for 75 millioner euro.

Men hvordan vil det passe Haaland å eventuelt spille under Guardiola?

Onuoha antar Haaland trenger tid for å bli kjent med Guardiolas system. Han mener milliardkjøpet Jack Grealish ennå ikke har lært Guardiolas fotball etter snart en sesong.

– Hvis han kommer inn i systemet og scorer, er det perfekt. Men hvor vanskelig blir det ikke å tilpasse seg, når spillet du kommer fra er i Salzburg og Dortmund? City-systemet er annerledes, mener Onuoha.

Hunter argumenterer med at Haaland får mye ut av lite i Dortmund, og at han vil få flere sjanser og mer plass i City – takket være bevegelsene til spillerne rundt ham.

Men han tror Haaland kan få det tungt til å begynne med.

– Haaland har en del læring foran seg og må tilpasse seg. I noen måneder vil han ha hodepine, men han slår meg som en intelligent spiller, så det bør passe. En av Haalands fordeler, er at han er veldig god til å ta raske valg – før ballen kommer til ham. Pep elsker det, sier Hunter.

– Jeg tror det vil bli veldig bra. Det er et så sterkt lag og Erling er en så god spiller. Han kommer ikke inn i et lag som er i utvikling, men til et komplett lag som har vunnet det meste og han vil få utrolig gode spillere rundt seg, sier Wallace til VG.

Tidligere Liverpool-spiller Graeme Souness mener City burde hentet Harry Kane fremfor Grealish sist sommer, men analyserer at Haaland vil passe fint denne sommeren.