TAR BODØ/GLIMT I FORSVAR: − KRITIKKEN ER OVERDREVET

– Jeg synes kritikken er overdrevet. Glimt har vært det beste laget lenge. Da er det dessverre den menneskelige mekanismen sånn at hvis man finner noe å pirke i, så gjør man det. Folk er litt misunnelige og vil ha dem ned på bakken, sier Lars Bohinen til VG.

Den tidligere landslagsspilleren, med fartstid som trener i blant annet Sarpsborg 08 og Aalesund, ber de kritiske røstene om å roe seg ned. I vår har han tidvis fulgt Eliteserien som ekspert for Discovery.

– De har gjort noen feil, det er det ingen tvil om, men kritikken blir for mye. De har ikke gjort noe feil med vilje. Så fort det skjer noe som ikke er i tråd med det alle forventer, kommer kritikken. Det tror jeg de har lært seg å leve med, sier Bohinen.

Bodø/Glimt har fått kritikk for en rekke forhold i løpet av de siste månedene (se faktaboks). Sist for bråket rundt Ulrik Saltnes, som i verste fall kan miste cupfinalen mot Molde denne helgen.

Bohinen bruker «piggtråd-saken» som et eksempel på en sak som han mener har fått mer oppmerksomhet enn hva den fortjener.

– De prøver å drive fotballklubb etter beste evne, men så treffer de ikke på alt. Sånn er det bare. Jeg opplever dem som relativt jordnære. De har sett hvordan ting funker i Europa og gjort seg noen erfaringer, så må de samle de erfaringene og sette dem inn i en norsk kontekst. Det er ikke bestandig at det går like raskt.

– Glemmer vi at de fortsatt er en ganske fersk storklubb?

– Glimt var i OBOS-ligaen i 2017. Det har gått fryktelig raskt, så da er det lett at de tråkker litt skeivt innimellom. Da skal vi være litt forsiktige med å kritisere. Jeg opplever ikke noe vond vilje, hovmod eller overlegenhet, sier Bohinen.